Nyd Berlin

 
 
 

Parkering
Kort kan man sige, at der er for mange biler og for få parkeringspladser i det centrale Berlin. Ejendommen ligger i et betalingsområde men ca. 300 meter borte er der gratis og ubegrænset parkering. Man skal dog være indstillet på at køre lidt rundt for at finde en ledig P-plads. Betalingsparkering koster typisk 1 euro i timen.

Miljøzoner
I Berlin skal man fra 1. januar 2008 købe et miljømærke for at kunne køre ind i en række områder i de centrale bydele, bl.a. området omkring lejligheden. Miljømærkater koster kr. 135,- kr i DK og kan erhverves til alle benzinbiler indregistreret efter 1993 og til alle dieselbiler med monteret partikelfilter. Andre dieselbiler kan dog også godkendes i visse tilfælde, hvis de er indregistreret i perioden 1997 - 2005. Man kan få flere oplysninger samt bestille miljømærkatet ved telefonisk kontakt til FDM.
Vælger man at "tage chancen" er bøden ca. 300,- kr.
Man kan også finde et værksted og købe mærkatet i Tyskland. Her koster det så kun 5 Euro. 

Tog til Berlin
Et alternativ til Bilen er at tage toget. Du sætter dig på din reserverede plads i DK og stiger ud på den nye hovedbanegård i Berlin. Herfra kan du tage S-bahn videre til Charlottenburg på samme billet. Tager du fx fra København tager turen 7 timer. For mange vil det opleves som en behagelig rejseform, og så er det  forholdsvis billigt at tage toget. Se aktuelle priser på DSB's hjemmeside.

Fly til Berlin
Easyjet, Norwegian, Air-Berlin og SAS har ruter til Berlin fra Kastrup. Man kan tage S-toget fra Schönefeld eller tage turen i Taxi.